300 г чесън се измиват и изчистват от обелките, нарязват се на ситно и се смачкват в дървено хаванче с дървено чукало. Претеглят се 200 г от тази маса, като се вземат от долу, където има повече сок. Поставят се в стъклен съд, заливат се с 200 г спирт и се затварят плътно. Разтворът се държи на тъмно и прохладно място 10 денонощия, след което сместа се прецежда през няколко слоя марля, изстисква се и се оставя да отлежи 2-3 дни. Настойката се пие със студено прясно мляко (по 50 г на прием) три пъти на ден, 20 минути преди ядене по следната специална схема:
Първият ден преди закуска — 1 капка, на обяд — 2 капки, на вечеря — 3 капки. Следващите дни дозата се увеличава с по 1 капка при всеки прием.
На петия ден преди вечеря и сутринта на 6-я ден се вземат по 15 капки, след което започвате да намалявате с по 1 капка на прием и на 10-я ден вечерта пиете само 1 капка.
От 11-я ден се пият по 25 капки с мляко 3 пъти на ден преди ядене, докато свърши цялото количество. Подобен курс се повтаря след не по-рано от 5 години.
Първият ден преди закуска — 1 капка, на обяд — 2 капки, на вечеря — 3 капки. Следващите дни дозата се увеличава с по 1 капка при всеки прием.
На петия ден преди вечеря и сутринта на 6-я ден се вземат по 15 капки, след което започвате да намалявате с по 1 капка на прием и на 10-я ден вечерта пиете само 1 капка.
От 11-я ден се пият по 25 капки с мляко 3 пъти на ден преди ядене, докато свърши цялото количество. Подобен курс се повтаря след не по-рано от 5 години.
4 коментара:
zna4i az suwo sum q pravila tazi recepta predi okolo 5 godini no pri men e dadeno 4e sled kato se precedi da dobavq 350 gr med i togava da prestoi 3 denonowiq a sega 4eta v neta i nikude ne piwe 4ese dobavq med neznaq kak daq napravq zawoto iskam da piq pak
Щом няма или не можете да намерите готов отговор на Вашия въпрос, единственият начин е да намерите собствено решение. Това означава да експериментирате, да получите някакъв резултат, да го анализирате и да си направите изводи съответстващи на резултата, а не според това как Вие желаете да изглежда отговорът.
moge li da se dava na malki deza, imam vpredvid 6-7 godi6ni ? Blagodaria.
Днешният въпрос ме накара да се замисля дали да не изтрия изобщо тази тема по следните причини:
1. Алкохолът не може да бъде полезен дори и когато участва в някое лекарство, пък било то тибетско или шведска горчивка.
2. Силно се съмнявам тази рецепта изобщо да е тибетска. По-скоро би трябвало да се нарече пиянска рецепта. Защо? Защото Тибет е високопланинско плато и там едва ли растат плодове, които хората да преработват на алкохолни продукти. Аз не съм срещал до сега информация в Тибет да се употребява или произвежда алкохол. Изобщо като се погледне планетата ни, ще се види, че алкохол се произвежда и употребява в умерения климатичен пояс. Там, където е много студено, не може да се произвежда алкохол, а там, където е много горещо - около Екватора, е вредно да се употребява алкохол. Не че в умерения пояс алкохолът е полезен.
3. Всеки плод или зеленчук е най-добре да се употребява в суров вид. Това ще рече, че чесънът ще е най-полезен в суров вид, а не сварен, опечен или накиснат в спирт. Същото важи и за меда - не е нужно да го смесваме със спирт, освен ако не сме алкохолици. Медът има достатъчно полезни свойства, за да му трябва да го смесваме с алкохол.
4. Забелязал съм, че всеки човек тълкува и преиначава нещата от живота в зависимост от собствените му представи и интереси. Или както казва моят мъдър баща: "На всяко идиотско начинание се намира философско оправдание!" Това ще рече, че пияницата ще оправдае пиянството си с някаква измислена от него "тибетска" рецепта за дълголетие, но няма да се постарае да спре употребата на алкохол.
За това и моята препоръка е:
Не приучвайте децата си да употребяват алкохол под каквато и да е форма, по какъвто и да е повод, по каквато и да е причина!
Публикуване на коментар